Varför Nisse Skrivares blogg?

… eller ”Var är krisen?”

Jag tror oerhört mycket på svensk industri och dess möjligheter de närmaste åren. Vi har en hög kunskapsnivå för effektiv och ”grön” industriteknik, vi har gott om biobaserade råvaror och det svenska innovationssystem blir allt bättre. Inte minst för att vi får alltfler projekt som bygger på samverkan mellan företag.

Jag menar som många andra att dagens, eller gårdagens, kris bara delvis varit en ”normal” lågkonjunktur eller en finansiell kris. Till stor del handlar dagens problem om en omställning. Från olja, analog teknik och off-line till gröna råvaror och ”internet of things” som tillsammans kan ge ett resurssnålare samhälle och en betydligt effektivare industri om några år.

Sverige har en väldigt god position inför den utvecklingen. Risken är bara att vi blir så krismedvetna att vi missar chansen till en snabb tillväxt. Sverige har gott om gröna råvaror, och mycket god kompetens inom digital teknik, trådlös kommunikation och internettjänster. Vi är faktiskt i världsklass i alla tre. Tar vi chansen nu kommer Sverige och dess företag att bli väldigt framgångsrika de närmaste 10-20 åren. Det bästa är att hela världen behöver ställa om, så det kommer att bli efterfrågan på både nya produkter och nya kunskaper.

Min idé är att visa på de möjligheter vi har, och efter bästa förmåga bidra till att goda idéer från olika företag och forskningscentra får kunskap och kontakt med varandra. Kolla in min hemsida framöver, jag ska göra allt för att den ska vara värd det!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>