Lagstiftning ska stärka Internet

Cerf pratar– Internet finns i din framtid. Motstånd är meningslöst!
Mannen som fick Internet att fungera, Vinton Cerf, gästade Stockholm och IVA den 23 oktober. Han är, som framgår av citatet, övertygad om en ljus framtid för nätet. Speciellt som steg nyligen tagits mot en ny lagstiftning i USA för att hålla näten öppna för alla nya tjänster.
– Internet har kunnat växa så bra just för att lagstiftningen sett till att alla har tillgång till det. Men på senare år har Internet i USA juridiskt sett betraktats som informationskanal, inte telekommunikation. Därmed har nätbolagen kunnat gynna sina egna tjänster och bromsa andras.
Nu kan en förändring vara på väg, genom att den federala kommissionen för kommunikationsfrågor (FCC) med 5-0 beslutat att gå vidare med förslag till en lagstiftning som ska tvinga fram en fri konkurrens och därmed fler och bättre tjänster.
– Det är med en sådan frihet som produktutvecklingen på Internet har utvecklats, konstaterar Vinton Cerf.

Bild: Internetlegenden Vinton Cerf drog mer än fullt hus när han gästade IVA. Många ville träffa honom, och IVAs VD Björn O. Nilsson konstaterade att medelåldern bland besökarna var 20 år lägre än vanligt.

Det här inlägget postades i Aktuellt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>