Vinton Cerf om Internet of things

Vinton Cerf

Vid sitt besök i Stockholm i förra veckan, noterade Internets pappa Vinton Cerf att mycket är på gång vad gäller internetkontakter. Inte bara mellan människor, utan även mellan prylar och mellan prylar och människor. Men han noterade att tekniken inte är klar ännu.
– När jag var på en konferens för en tid sedan blev jag uppringd på mobilen. Det var min vinkällare som ringde, och larmade om att temperaturen var för hög. Problemet var att jag skulle vara borta i tre dagar och huset stod tomt. Tyvärr hade jag ingen funktion för att åtgärda felet med mobiltelefonen, utan fick stå ut med att den larmade var femte minut i tre dagar.

Vid ett samtal (via internet!) med LTU senare under seminariet, konstaterade man där att LTU och Jerker Delsings grupp EISLAB nog kunde lösa det problemet. Eftersom Vinton Cerf är hedersdoktor vid LTU har han redan goda kontakter, så det ska nog ordna sig.

Läs gärna om de möjligheter som EISLAB och andra forskare arbetar med inom Internet of things och trådlösa internetkontakter på www.ltu.se/csee/research/eislab

Läs gärna också vad jag skrev i tidningen Automation redan för något år sedan. EU håller sig på tårna!
RFID i EU

Det här inlägget postades i Aktuellt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>