Europeisk plattform för forskning

Göran PerssonFör ganska precis fyra år sedan skrev jag dokumentationen för en av de konferenser som hölls för att skapa en plattform för europeisk, och EU-stödd, forskning för skogsbaserad industriproduktion. Det som kom att bli FTP, Forest-based Technology Platform.
(Mitt referat av denna konferens finns på www.fbs-research.com/svptreport.htm om någon vill kolla hur man tänkte då.)
Den 9 och 10 november, exakt fyra år efter den konferensen, hålls en ny konferens, denna gång liksom då i Stockholm. Denna gång är syftet att redovisa de resultat som uppnåtts hittills. Och de är många. I dag är bioenergi hetare än någonsin, och formgivare i Norden och övriga Europa trängs för att vara med i omställningen från plast till träfiberbaserat.

Göran Persson inledde konferensen 2005, vilket visar att riksdag och regering redan då hade klart för sig att den här satsningen var viktig för Sverige. Denna gång heter inledaren Eskil Erlandsson. Ny regering, men samma bedömning: forskning om skogsbaserad industri är en viktig fråga för Sverige och svensk ekonomi.

Rapport från konferensen kommer på denna blogg i början av nästa vecka.

Det här inlägget postades i Aktuellt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>