Smörgåsbord av teknikhistorier

Teknik påverkar kulturen, både kultur i vid mening och i filmer och böcker. Dels påverkar tekniken hur vi lever – vad skulle till exempel folk ha dansat till om inte den mekaniskt begåvade Adolphe Sax uppfunnit saxofonen? Samtidigt har tekniken varit en källa till historier för film och litteratur. Inställningen till teknik har förändrats genom åren, något som bidragit till både katastrof-filmer och Star Trek.

Jag har skrivit en rad korta historier om teknik och kultur. En del berättar om hur teknik påverkat utvecklingen, andra är mer kåserande kring hur teknik skildrats. Varför är till exempel robotar snälla i vissa filmer och ett hot i andra?

På sidan ”Teknik är Kul-Tur!” kan du välja mellan ett antal historier. Ytterligare kommer, så återkom gärna. Jag ska göra lite reklam för den här sidan på bloggen då och då. Och tipsa gärna om historier som borde varit med men som jag ännu inte skrivit!

Det här inlägget postades i Aktuellt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>