Satsa på Brasilien

VingårdDen 6 oktober får Sverige i egenskap av EU-ordförande besök av en delegation från Brasilien, med president Luiz Inácio Lula da Silva i ledningen.

I samband med besöket arrangeras ett seminarium i Stockholm för att redovisa de utredningar om samarbete inom högteknologi och innovation mellan Sverige och Brasilien som genomförts av både Vinnova och dess brasilianska motsvarighet ABDI.

Jag hoppas att svenska företag tar vara på alla möjligheter att bygga kontakter med Brasilien. Landet har liksom Sverige stora möjligheter att växa inom det biobaserade området framöver. Landet har välutbildade ingenjörer, en snabbt växande erfarenhet av stora industriprojekt och stora möjligheter att ta fram biobaserade råvaror. En potential som man redan utnyttjar och som växer snabbt. I dubbel bemärkelse!

Bild: Chiles framgångsrika vingårdar är ett exempel på hur Sydamerika använder sin odlingspotential. Löv- och barrskogsodling är andra exempel.

Det här inlägget postades i Aktuellt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>