Innventia invigde utbyggd pilotanläggning

Gunnar SvedbergInnventia invigde sin utbyggnad av  forsknings- och demonstrationsanläggningen, med pappermaskinen EuroFEX som central del. Efter två års byggande har man nu unika möjligheter för utvecklandet av nya process- och produktinnovationer.

Innventias vd Gunnar Svedberg hade många att tacka vid invigningen. ”Jag känner mig som om jag var med på Idrottsgalan” menade han själv. Han tackade Knut och Alice Wallenbergs Stiftelse som satsade 35 miljoner, Professor Daniel Söderberg, Innventia och KTH, som har varit en ”stolt förälder” för projektet, Torgny Persson som leder gruppen kring pilotutrustningen med flera. Inte minst Bo Norman, som var den som lyckades få företag och människor att en gång i tiden göra jättesatsningen att bygga en pappersmaskin mitt i Stockholm. Utan EuroFEX hade mycket varit annorlunda, Innventia hade inte haft den attraktionskraft det haft i många år på både kundföretag och teknologer.

Så tack till Bo Norman och alla hans arvtagare vid Innventia. Vid invigningen kunde både Stora Ensos vd Jouko Karvinen och Voith Papers vd Hans-Peter Sollinger intyga att pilotutrustning som den vid Innventia är avgörande för en effektiv forsknings på både kort och lång sikt.

Bilden:
Gunnar Svedberg, vd vid Innventia, tillsammans med
moderatorn Lydia Capoliccio vid invigningen.

Det här inlägget postades i Aktuellt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>