Stommar i limträ fick Träteknologipriset 2009

Träindustripriset 2009Träteknologipriset 2009 delades den 19 november ut till Chalmers studenterna Linda Jakobsson och Per Söderström (bilden), för deras nytänkande examensarbete om stommar i limträ.

Skogsindustrierna är ny sponsor av Träteknologipriset. Sedan 2001 har priset utlysts och delats ut i samarbete med branschtidningen NTT såg & trä.

Chalmersstudenterna Linda Jakobsson och Per Söderströms examensarbete ”Glulam structural systems in nonresidential buildings” fångade juryns intresse och utsågs till vinnare av Träteknologipriset 2009. Examensarbetet är skrivet på institutionen för bygg- och miljöteknik vid Chalmers tekniska högskola. Bidraget handlar om stommar av limträ till hallbyggnader där en jämförelse i konkurrenskraft och marknadsposition mellan stål och limträ står i fokus.

— Per och jag blev glada och överraskade när vi förstod att vi vunnit Träteknologipriset! Det är väldigt roligt att vårt arbete uppskattas, säger Linda Jakobsson, en av två författare till det vinnande examensarbetet.

Stipendiet delades ut under högtidliga former på Trämarknaden i Karlstad den 19 november av Ann-Soffie Perrin, Skogsindustrierna.
— Vi vill uppmärksamma de studenter som valt att läsa träteknologi. Vi hoppas så klart att ännu fler ska få upp ögonen för den framtidsbransch som skogsindustrin är, säger Ann-Soffie Perrin.

Det här inlägget postades i Aktuellt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>