Samarbete skogsindustri – design

Billerud satsar hårt på att bli en aktör i förpackningsvärlden, inte bara en leverantör av material. En väg mot detta är att samarbeta med både dagens och framtidens designers. Billerud har därför inlett ett samarbete med Berghs, världens bästa designskola om man ska se till de utmärkelser skolan fått de senaste åren.

Billerud kommer nu att delta  i utbildningen av förpackningsdesigners som i en snar framtid kommer att vara med och ta fram förpackningar för framtiden. Det går knappast att överskatta den betydelse detta har för papper och andra gröna material att ta andelar i förpackningsvärlden. Både klimat/miljö och svensk industri kommer att tjäna på att designvärlden lär sig hur mycket gröna material kan användas till i dag.

Bild: Jimmy Nyström, Billerud, är en av de ledande i samarbetet med Berghs. Här tillsammans med Pål Pettersson, ämnesansvarig för grafisk design vid Berghs, och designeleven Nanna Englund.

Det här inlägget postades i Aktuellt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>