Skola och industri hand i hand

Alexandersson, OskarshamnVid Itf Automationsdagar 2010 höll Ylva Alexandersson ett optimistiskt och engagerande föredrag om den yrkeshögskola hon är rektor för, Etec i Oskarshamn. Tack vare tydliga mål, höga ambitioner och ett tätt samarbete med industrin har man kunnat bygga upp en verksamhet med hög teknisk standard och ett allt större upptagningsområde. Ett av de problem man har är att de egna ambitionerna är så höga att de ibland är svårförenliga med lagar och regler om antal veckotimmar och andra begränsningar.

– Vi undervisar från morgon till kväll, varje vardag utom på sommarlov, jullov och sportlov, konstaterade Ylva Alexandersson.

Det här inlägget postades i Aktuellt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>