Mer skog — och mer innovation?

I finska skogcentrat Joensuu pågår just nu en internationell konferens om skogens och skogsindustrins betydelse. Tio miljoner nya jobb talas det om, och att Europa har en avgörande insats att göra. Både genom utveckling hemma i Europa och genom viktiga insatser i utvecklingsländerna enligt FAOs undergeneralsekreterare för skogsbruk, finske Jan Heino.

Nästan samtidigt kommenterar IVAs VD Björn O. Nilsson på sin VD-blogg att han hoppas mycket på mer innovation, inte minst bland ungdomar.
Här finns en skön kombination att förverkliga: svenska välutbildade unga experter på skogsbruk, skogsindustri och grön teknik i övrigt åker ut i världen och skapar arbete, bättre miljö och nya klimatsmarta produkter. Självklart med stöd från Vinnova, Mistra och andra organisationer som har pengar för framtidssatsningar. För att inte tala om stöd från alla svenska företag som ser nya marknader och globala partners vid horisonten.

Björn O. Nilsson har också sagt att ”entreprenör” är det vackraste ord han vet. ”Svensk grön entreprenör” låter väl nästan ännu bättre?

Det här inlägget postades i Aktuellt. Bokmärk permalänken.

Ett svar till Mer skog — och mer innovation?

  1. Pia Wågberg skriver:

    Det händer mycket på IVA m a p Innovation just för tillfället! Kick-offen för Innovation och tillväxt – som är ett Wallenberg initiativ – gick av stapeln på IVA den 10 sept. Intressant vad det kan bli av det!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>